Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 12ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το  12o Αντάμωμα Ηπειρωτών Αν. Μακεδονίας και  Θράκης που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016 στο κτήμα του Βασίλη Καρρά στην Καβάλα. Με την παρουσία 7 συλλόγων και  150 χορευτών από του Ηπειρωτικούς   Συλλόγους  του Έβρου,της Ροδόπης , της Καβάλας , της Δράμας ,των  Σερρών ,της Άρτας και της Πιερίας  παρά τις καιρικές συνθήκες με καύσωνα μέχρι και 40 βαθμούς η κάψα του κόσμου για τον χορό και την διασκέδαση από τους ήχους του Ηπειρωτικού κλαρίνου του Νίκου Φιλλιπιδη και τραγούδι τον Γιάννη Παπακώστα δεν πτόησαν τον κόσμο οπού παραβρέθηκε και διασκέδασε μέχρι αργά το απόγευμα  με το δικό τους μοναδικό τρόπο.




Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης "Άγιος Γεώργιος ο Εξ Ιωαννίνων " πάντα στηρίζει τα ανταμώματα των Ηπειρωτών και έτσι γεμάτος διάθεση για χορό και τραγούδι ξεκίνησε την εκδρομή του για να δώσει το παρόν στο 12 Αντάμωμα Ηπειρωτών στην Καβάλα.


Το παρόν έδωσε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κύριος Δόσης Γεώργιος όπου καλωσόρισε τον κόσμο για την προσέλευση και αναφέρθηκε στο νόημα της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των συναθροίσεων ηπειρώτικης παράδοσης, αλλά και ηπειρώτικου παραδοσιακού γλεντιού.


 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης κύριος Τσαμπάζης Ιωάννης δηλώσε ότι ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης ίσως  ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους με έτος ίδρυσης το 1928 δίνοντας το παρών σε όλα τα ανταμώματα των  προηγούμενων  χρόνων στηρίζει  την παράδοση και το πολιτισμό.Ευχαρίστησε την πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ένωσης Καβάλας  για την άψογη διοργάνωση και όλους όσους βρέθηκαν και στήριξαν το θεσμό  του ανταμώματος .
Τέλος ευχαρίστησε τους Ηπειρώτες την Ροδόπης που βρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν το Σύλλογο σε οποιαδήποτε εκδήλωση παρευρεθεί.

Η Ήπειρος, που κάθε γεγονός στη ζωή της, το αποτύπωνε σε τραγούδι, με τον αυλό, στα πανάρχαια χρόνια και το κλαρίνο στα κατοπεινά, στην ίδια όμως μουσική κλίμακα, την πεντατονική, την μοναδική στην ιστορία της μουσικής, η Ήπειρος, λοιπόν, της πεντατονίας δημιούργησε τραγούδια για τη χαρά, τη λύπη, την ξενητειά, το γυρισμό, προερχόμενα όλα από την ίδια τη ζωή και που στο κάθε τραγούδι εμπεριέχονται, μαζί, η χαρά και η λύπη, τραγούδια της χαρμολύπης. Κι' αυτά τα τραγούδια, μαζί, φυσικά, με το κλαρίνο και τα άλλα παραδοσιακά όργανα, είναι η βάση και η πεμπτουσία των Ηπειρωτικών Πανηγυριών, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα στα χωριά μας.












Το παρόν στο Αντάμωμα έδωσαν και οι αγαπημένοι μας " Οι  Μερακλήδες "του Νομού Αρτης που βρεθήκαμε μαζί στα Ελευθέρια Θράκης να είστε πάντα καλά να ανταμώνουμε.



Για πρώτη φορά στο Αντάμωμα ήταν και οι Ηπειρώτες Βορείου Έβρου. Συγχαρητήρια σε όλους!! 





Να είμαστε όλοι καλά να ανταμώνουμε!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου